geschiedenis

De Prodentfabriek opende op 27 mei 1937 haar deuren in Amersfoort. Er werd tandpasta, schoensmeer, shampoo en deodorant geproduceerd. Na zo’n 80 jaar is de fabriek gesloten en samen met de omliggende gebouwen onderdeel geworden van De Nieuwe Stad.

Geschiedenis De Prodentfabriek
Geschiedenis De Prodentfabriek

1936-2012

Op het terrein werden onder andere een smelthuis, blikdrukkerij, laboratorium en de opvallende fabrieksschoorsteen gebouwd. In 1941 kwam daar een tubefabriek bij waarmee de oppervlakte van het fabrieksterrein met een derde werd vergroot. In 2001 zijn een aantal fabriekshallen vervangen door een kantoorgebouw.

Terwijl er de laatste tijd alleen nog tandpasta werd gefabriceerd, bestond de productie in eerdere jaren onder andere uit Erdal schoensmeer, Vlivo vliegenvangers, shampoo en deodorant. Op veel van de producten stond een rode pelikaan, het beeldmerk van Erdal. Erdal hield in 1983 op te bestaan nadat het werd overgenomen door Sara Lee. Unilever nam de tandpastafabriek in 2009 over en besloot in 2011 de productie naar Frankrijk te verplaatsen en de fabriek te sluiten.

2012 – HEDEN

De Prodentfabriek stond sinds 5 juli 2012 leeg. In december 2012 werd overeenstemming bereikt over de aankoop van de Prodentfabriek door belegger en ontwikkelaar Schipper Bosch. Begin mei 2013 was de overname een feit. De Prodentfabriek vormde vervolgens het startpunt van het het ontwikkelproject De Nieuwe Stad. Een innovatieve microstad waar betrokken ondernemers elkaar versterken en waar slimme ideeën en samenwerkingen ontstaan.

Geschiedenis Prodentfabriek

ONZE WERKWIJZE

Op zoek naar een unieke evenementenlocatie? Ontdek de Prodentfabriek! Of u nu een congres, workshop, presentatie, bijeenkomst of feest organiseert. Samen met onze partners richten we evenementen op maat en geheel naar uw wens in. Denk hierbij aan catering en de audiovisuele aspecten, maar ook aan decoratie/aankleding en de inzet van gastheren en vrouwen. Door de flexibele inzet van onze 12 break out ruimtes is het mogelijk om groepen variërend van 10 tot en met 1000 personen een eigen plek te geven. Wat uw wensen ook zijn: de industriële omgeving van de Prodentfabriek biedt alle elementen om van elk evenement een succes te maken!